Arsenal En Büyük Transfer Hedefine Ulaştı
top of page

Arsenal En Büyük Transfer Hedefine Ulaştı



Arsenal ve Mikel Arteta, 2023/24 yaz transfer dönemindeki en büyük hedeflerini kadroya katmayı başardı. Topçular, West Ham United’ın 24 yaşındaki İngiliz milli oyuncusu Declan Rice’ı geçtiğimiz gün kulüp rekoruyla renklerine bağladı.


Kuzey Londra ekibi, Declan Rice’ı kadrosuna katmak için 116 + 6 milyon € bonservis bedeli ödedi. Bu rakam Declan Rice’ı hem en pahalı İngiliz oyuncu hem de Arsenal tarihinin en pahalı transferi yaptı.


2017’den beri West Ham United formasıyla Premier League’de mücadelede eden Declan Rice, Arsenal ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.


“Olağanüstü Bir Yetenek”


Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Declan Rice’ın imza töreninin ardından kulübün yayın organına açıklamalarda bulundu.


Transferin tamamlanmasından dolayı oldukça memnun görünen İspanyol teknik direktör,

"Declan'ın bize katılmasından dolayı gerçekten mutluyuz. Birkaç sezondur Premier League'de ve milli takımda yüksek seviyede performans sergileyen, muazzam yeteneğe sahip bir oyuncu. Declan kulübe kalite getiriyor. Burada çok başarılı olma potansiyeline sahip olağanüstü bir yetenek.” diye konuştu.

Arsenal Sportif Direktör Edu ise yeni transferleri hakkında şunları söyledi:

“Declan hem kulüp hem de uluslararası düzeyde kendini kanıtlamış olağanüstü bir yetenekli bir oyuncu. Transfer süreci, büyük bir ekip çalışmasına sahne oldu. Onun aramıza katılmış olmasından dolayı çok mutluyuz.”


“Gerçekten Aç Geldim”


Declan Rice, transferinden sonra kulübün yayın organına hem transfer sürecini hem de duygularını anlattı.


2013’ten beri bünyesinde bulunduğun West Ham United’dan ayrılmanın zor olduğunu belirten Declan Rice, “Onlara duyduğum sevgi sebebiyle ayrılmak gerçekten zor oldu. Futbolda inanılmaz fırsatlar doğuyor. Arsenal gibi büyük kulüpler benim için geldi ve geri çevirmek gerçekten zordu.” dedi.


Arsenal taraftarlarına kendisine olan destekleri ve sabırları için teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Declan Rice’ın yeni sezonda 41 numaralı formayı giyeceği de açıklandı.


İngiliz milli oyuncu, ilk günden itibaren kendisini evinde gibi hissettiğini söyleyerek adaptasyon sürecini hızlı atlatacağının sinyallerini verdi. Mikel Arteta’nın Arsenal’da yarattığı sistemin kendisini oldukça etkilediğini söyleyen 24 yaşındaki oyuncu, “Mikel'in burada inşa ettiği şeye ve kurduğu kadroya gerçekten inanıyorum. Arsenal ile geleceği gerçekten dört gözle bekliyorum.” diye konuştu.


“Son birkaç sezondur Arsenal'a ve gidişata bakıyorum. Önceki sezon beşinci olduklarında bile Mikel'in uyguladığı oyun tarzını görebiliyordunuz.” sözleriyle yeni teknik direktöründen övgüyle bahseden Rice, "Mikel ve çalışma şekli, kadro, herkesin ne kadar genç olduğu, kulübün etrafındaki enerji ve ayrıca Arsenal'ı ait olduğu yere geri getirme mücadelesi... Bunlar benim için çok şey ifade ediyor. Gerçekten ne istediğimi biliyorum. Bir oyuncu olarak buraya daha fazla başarı elde etmek ve en iyi yıllarımı bu harika kulüpte geçirmek için gerçekten aç geldim.” sözleriyle açıklamalarını sürdürdü.


İngiliz orta saha oyuncusu ayrıca Mikel Arteta ile çalışacağı için çok heyecanlı olduğunu da sözlerine ekledi:


“Çok heyecanlıyım. Nasıl çalıştığını görüyorsunuz. Amazon belgeselinde nasıl çalıştığı, oyuncularıyla neler yaptığı ve sadece bir teknik direktör olarak değil, aynı zamanda psikolojik olarak da oyuncularla ne kadar iyi iletişim kurup onları nasıl geliştirdiği hakkında gerçek bir fikir ediniyorsunuz. Buraya gelme sebebimde o çok büyük bir faktör.”


“Benden en iyi şekilde yararlanacağını biliyorum. Oyunumda yükselmem gereken daha çok seviye olduğunu biliyorum ve beni sonraki seviyelere taşıyacak kişi o olacak gibi hissediyorum. Onunla çalışacağım için gerçekten heyecanlıyım.”


Declan Rice ayrıca küçüklükten beri Arsenal’ın tarihini bildiğini ve özellikle tarihi Invincibles’a olan hayranlığını da dile getirdi. Kulüpteki tutkuyu ve Arsene Wenger döneminden miras kalan anlayışı da öven Rice, ayrıca İngiltere milli takımından arkadaşlarıyla birlikte olacağı için de ayrıca mutlu olduğunu belirtti.


Takım arkadaşlarıyla ilgili de konuşan Rice, “Artık dünyanın en iyi kanat oyuncularından biri olan Saks gibi oyuncularımız var. En iyi kalecilerden biri olan Rammers var. Sağ bekte geçen yıl gerçek dışı olan Whitey var. Kadroda Smith Rowe ve pek çok kişi var. Hepsi kulüpten ve son yıllarda gittiği yönden çok parlak bir şekilde bahsediyor, bu yüzden gerçekten heyecan verici.” dedi.


9-14 yaş aralığında Eddie Nketiah ile oynadığını hatırlatan Rice, eski arkadaşıyla tekrar bir arada olacağı için mutlu olduğunu belirtti.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page