Chelsea Nagelsmann ile Görüştü
top of page

Chelsea Nagelsmann ile Görüştü


Chelsea, yeni teknik direktör arayışlarında aday listesini daraltmaya çalışırken Julian Nagelsmann ile görüştü.


Maviler, Nisan 2023’te Graham Potter'ı görevden aldı ve onun yerine sezon sonuna kadar geçici olarak Frank Lampard'ı getirdi.


The Times'a göre Chelsea'nin iki yöneticisi Laurence Stewart ve Paul Winstanley, perşembe günü Nagelsmann ile yüz yüze görüştüler.


Aynı haberin devamına göre Maviler, aralarında Lampard’dan önce göreve getirilmediği için “hayal kırıklığına uğradığı” söylenen Luis Enrique’nin de aralarında bulunduğu diğer potansiyel adaylarla da çoktan görüşmelerde bulundu.


35 yaşındaki Nagelsmann, geçen ay Bayern Münih ile yollarını ayırdı ve bu ayrılık, eylül ayında Chelsea’den ayrılan Thomas Tuchel’in Bundesliga liderinin başına geçmesine yol açtı.


Nagelsmann, küme düşmenin eşiğindeki Hoffenheim'ı Şampiyonlar Ligi elemelerine taşıyarak adından söz ettirdiğinde sadece 28 yaşındaydı ve Bundesliga tarihinin en genç teknik direktörü olmuştu.


RB Leipzig ile başarılı bir dönem geçiren ve takımını üst üste Bundesliga’da ilk 4’e sokmayı başaran Alman teknik direktör, 2019/20 sezonu öncesinde üst üste 10. şampiyonluğunu yaşayan Bayern’de Hansi Flick’in yerini almıştı.


Chelsea’nin teknik direktörlüğü için an itibariyle Tottenham’ın eski teknik direktörü Mauricio Pochettino, Napoli ile 33 yıl sonra şampiyonluğun eşiğine gelen Luciano Spalletti ve Sporting’in teknik direktörü Ruben Amorim’in de adı geçiyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page