Erling Haaland Rekoru Egale Etti
top of page

Erling Haaland Rekoru Egale Etti



Erling Haaland, Manchester City'yi Fulham deplasmanında öne geçiren golü atarak bir Premier League sezonunda en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

Haaland'ın üçüncü dakikada attığı gol bu sezon tüm kulvarlarda 50'nci, Premier League’de ise 34'üncü golü oldu. Önce 1993/94 sezonunda Andy Cole'un, ardından 1994/95 sezonunda Alan Shearer'ın attığı gol sayısına ulaşarak tüm zamanların en yüksek gol sayısını sezonun bitimine 6 maç kala yakaladı.


Ancak hem Cole hem de Shearer, bu sayıya 42 maçlık sezonlarda ulaştı. Bu da Erling Haaland’ın başarısının ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.


Norveçli golcü, hafta ortasında City'nin Arsenal'i 4-1 mağlup ettiği karşılaşmada Mohamed Salah'ın 38 maçlık bir sezonda atılan 32 gollük sezon rekorunu kırmıştı.


22 yaşındaki oyuncunun Premier League’de attığı 34 golün sadece yedisi penaltı noktasından geldi. Yani bu goller olmasa bile gol krallığı yarışında Harry Kane'in üç gol önünde olacaktı.


City'nin tüm kulvarlarda dokuz maçının kaldığını düşünürsek (Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkmaları halinde 10 maç) Haaland'ın Dixie Dean'in İngiltere'nin en üst liginde bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunu geçmesi ihtimal dışı değil.


Dean, 1927/28 sezonunda Everton formasıyla ligde ve kupada 65 kez fileleri havalandırmıştı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page