Guardiola Golcüsüne Güveniyor
top of page

Guardiola Golcüsüne Güveniyor



Pep Guardiola, “gol makinesi” Erling Haaland’ı Manchester City'deki kısa süreli gol orucunun ortasında destekliyor.


İspanyol teknik direktör, takımının önümüzdeki günlerde oynayacağı 2 kritik final maçı öncesinde Erling Haaland’ın tüm gücüyle hazır olacağından emin görünüyor.


Manchester City ile çıktığı son yedi maçta sadece bir gol atan Haaland, son dört maçını ise boş geçti. Bu da onun, City kariyerindeki en uzun süren (Haaland standartlarında) gol orucuna sebep oldu.


Ancak golcü oyuncunun teknik direktörü Guardiola, Manchester City’nin tarihi üçlemesinin eşiğindeyken oyuncusunu tamamen destekliyor. Manchester City, tarihi üçlemeyi tamamlayabilmek için sırasıyla FA Cup finalinde Manchester United’ı ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ise Inter’i geçmek zorunda kalacak.


Premier League şampiyonunun dün oynadığı Brentford maçının öncesinde oyuncusuna desteğini basın önünde yineleyen Guardiola, "Şu anda Erling'in golcülüğünden şüphe etmeyeceğim. Şansları vardı ama belki de doğru anı bekliyordu. Doğru zamanda gol atmak için hazır olacak. O hazır." dedi.


Premier League Gol Kralı, geçen yaz Borussia Dortmund'dan City'ye katıldığından beri soldan, sağdan ve merkezden attığı gollerle birçok rekor kırdı. Haaland, Manchester City formasıyla bu sezon toplam 52 gol attı. Bunların 36’sını Premier League’de kaydeden Norveçli, tüm zamanların tek sezonluk gol rekorunu kırdı.


Pep Guardiola, Erling Haaland’dan ne kadar etkilendiğini Brighton ile geçtiğimiz perşembe günü oynanan ve 1-1-berabere biten maçın ardından da söylemişti:


"Goller atıp rekorlar kırarak her şeyi başardığı için çok memnunum. Brighton karşısında her zamanki gibi oynadı. İki genç delikanlıya karşı mücadele etti ve yine maçı çok istedi. Tüm vücuduyla rakiplere verdiği hasar hala ortada. Bu kadar mücadele etmek yerine 'İki finali bekliyorum' diyebilirdi. Ancak o tam tersini yaptı ve bu hoşuma gitti.”


Haaland, Amex Stadyumu'nda Brighton’a karşı Phil Foden'ın golünün asistini yapmıştı. Buna karşın golcü oyuncu, Goodison Park’taki Everton maçından beri gol atamadı.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page