Guardiola, Potter İçin Zaman İstiyor
top of page

Guardiola, Potter İçin Zaman İstiyor



Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Chelsea’nin son 9 maçında 6’ncı mağlubiyetini alarak üzerindeki baskıları arttıran Graham Potter’a zaman vermesini istedi.

Graham Potter’ın alığı 6 mağlubiyetin 3’ü Manchester City’e karşı gelmişti. Chelsea, pazar günü FA Cup üçüncü turunda Guardiola'nın takımına 4-0 mağlup oldu.

Etihad'daki Chelsea taraftarları son maç sırasında, 2021'de kendilerine UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazandırmasına rağmen geçen yıl kulübün yeni sahibi Todd Boehly tarafından şaşırtıcı bir şekilde görevden alınan eski menajerleri Thomas Tuchel'e tezahürat yaptı.

Pazar günkü maçta taraftarlar, "Süper Thomas Tuchel'e sahibiz, tam olarak neye ihtiyacımız olduğunu biliyor, arkada Thiago [Silva], hücumda Timo [Werner], Chelsea Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak." diyerek tempo tuttu.


Buna karşın maç sonunda Pep Guardiola, Boehly'ye Potter'a olan inancını korumasını gerektiğini söyledi.

Guardiola, "Todd Boehly ile tanışmak bir zevkti. Ona, ‘Graham Potter’a zaman tanıyın’ dedim. Büyük kulüplerde sonuçların çok önemli olduğunun farkındayım ama ona zaman tanımalısınız. Brighton’da yaptıkları olağanüstüydü. Tüm teknik direktörlerin zamana ihtiyacı vardır, o haklı.” diye konuştu.

"Her sezon zamana ihtiyacımız var. Barcelona'da Messi olduğu için benim iki sezona ihtiyacım yoktu, bir sezon yeterliydi. Carabao Kupası'nda bu seviyedeyken City'ye karşı oynamak ya da burada olmak; Graham, Chelsea veya herhangi bir takım için kolay değil."

Öte yandan maç sonunda açıklamalarda bulunan Graham Potter ise şöyle konuştu:

"Sonuçlar olumlu değil. Bahaneler üretebilir ve sebepler arayabilirsiniz ya da yeterince iyi olmadığımızı söyleyip bu iki yanıtın da doğru olduğunu öne sürebilirsiniz. Açıkçası acı çekiyoruz ve bu hoş değil ama şu andaki durum bu."

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page