Süper Lig Erken Döndü
top of page

Süper Lig Erken Döndü




18 Aralık 2022’de sona eren 2022 Dünya Kupası’ndan sadece 5 gün sonra Spor Toto Süper Lig 15.hafta maçlarıyla başladı.


Avrupa’nın büyük liglerinden Belçika Ligi’nde bu hafta sonu yalnızca 3, Portekiz Ligi’nde sadece 1 oynanıyor. Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A ve Ligue 1’de ise 23-25 Aralık tarihlerinde tek bir karşılaşma bile yok.


Peki Avrupa bu hafta sonunu sessiz geçirirken Süper Lig’in başlamasının sebepleri ne?


Dünya Kupası’ndaki Oyuncu Sayısı


2022 Dünya Kupası’nda oynayan futbolcuların Avrupa’nın büyük liglerindeki takımlarda kilit rollerde mücadele etmesi, takımları futbolcuların dönüş tarihleri konusunda endişelendirmişti.


Bu hafta sonu maç oynanmayacak 5 büyük ligden Premier League 136, La Liga 83, Bundesliga 75, Serie A 68 ve Ligue 1 54 futbolcusunu Katar’a gönderdi.


Çeyrek finaller ve sonrasını gören takımların kadrolarının büyük çoğunluğu bu liglerde mücadele ede futbolculardan oluştuğu için liglerin bu hafta sonu başlaması zorlaştı.


Ancak Süper Lig’e bakıldığı zaman, Dünya Kupası’na giden oyuncu sayısı yalnızca 19, çeyrek final gören futbolcu sayısı ise yalnızca 2’idi.


Durum böyle olunca Süper Lig’de mücadele eden takımlar Dünya Kupası’nda mücadele eden oyuncularına kavuştu ve eksiksiz olarak maçlara hazırlanabildi.


19 Takımlı Lig


Türkiye’nin en üst düzeydeki futbol organizasyonu, uzun yıllardır 18 takımla oynanmış ve maçları planlayanlar 18 takıma göre fikstür hazırlamıştı.


Ancak 2019/2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılmasıyla birlikte günümüze kadar etki eden takım sayısında fazlalaşma meydana geldi.


İçinde bulunduğumuz 2022/23 sezonunun 19 takımla oynanması sebebiyle Süper Lig’de 38.hafta oynanacak. Hali hazırda Dünya Kupası sebebiyle sıkışmış fikstürde karşılaşmaları yetiştirmek oldukça zor bir görev olacak.


28 Mayıs 2023’te sona ermesi planlanan Süper Lig’de 15 ve 16, 17 ve 18, 20 ve 21. hafta karşılaşmaları aynı hafta içinde oynanacak.


Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğu zaman Avrupalı futbolseverlerin kendi liglerine kavuşmadan önceki hafta sonu Süper Lig izleyerek futbol özlemlerini gidermeleri gerekiyor. Cumartesi günü oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ise gayet güzel bir cumartesi akşamı planı gibi gözüküyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page