Şampiyonlar Ligi Kupası Sahibini Buluyor
top of page

Şampiyonlar Ligi Kupası Sahibini Buluyor



Futbolun kulüpler düzeyinde en büyük kupası olan UEFA Şampiyonlar Ligi, bugün İstanbul’da sahibini bulacak.


Saat 22.00’de Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak maçta Manchester City ve Inter, Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için karşı karşıya gelecek.


Inter 13 Yıl Sonra Tekrar Kazanmak İstiyor


Simone Inzaghi’nin çalıştırdığı Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2010 yılında başardığını tekrarlamak istiyor.


13 yıl önce Jose Mourinho yönetiminde Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Inter, kulüp tarihinin 4. Şampiyonlar Ligi’ni İstanbul’da kazanmaya çalışacak.


Grupta Barcelona’yı geride bırakarak Bayern Münih’in ardından 2. sırada son 16 turuna yükselen Inter, Porto’yu saf dışı bıraktı.


Çeyrek finalde bir başka Portekiz temsilcisi Benfica’yı eleyen Inter, yarı finalde Milano derbisinin kazananı olarak İstanbul’a geldi.


Karşılaşma öncesinde Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi "Manchester City'nin ne kadar güçlü bir takım olduğunu ve Haaland gibi bir oyuncunun neler yapabileceğini biliyoruz. Ancak biz, tek bir oyuncuya değil tüm rakiplerimize odaklanacağız." diyerek rakibinin güçlü yanlarından bahsetti.


Ayrıca Inter’de Hakan Çalhanoğlu, finali kazanması halinde kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olacak. Hakan Çalhanoğlu, bu konu hakkında "Bu finali kendi ülkemde oynayacağım için çok gururluyum. Eminim ki, ülkem arkamdadır. Bu kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.


City Üçleme İçin Geliyor


Finalin favorisi konumunda İstanbul’a gelen Premier League şampiyonu Manchester City, Pep Guardiola yönetimindeki ikinci Şampiyonlar Ligi finaline çıkıyor.


2021 yılında finalde Chelsea’ye kaybeden City, aynı hatayı bu kez İstanbul’da yapmak istemiyor.


Geçtiğimiz hafta sonu FA Cup’u kazanan Manchester City, sezonun ikinci kupasını müzesine götürmüştü.


Guardiola’nın ekibi, Şampiyonlar Ligi’ni de kazanarak 1999 yılında Manchester United’dan sonra tarihi üçlemeyi başaran ikinci takım olmayı hedefliyor.


City’de gözler takımın gol makinası Erling Haaland’a çevrilirken Norveçli golcü görevinin farkında olduğunu şu sözlerle açıkladı:


"Tabii ki baskı hissediyorum. Üzerimde baskı yok dersem yalan söylemiş olurum. Bu takım, ben olmadan tüm kupaları kazandı. Ben, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için buradayım."


Ayrıca takımın kaptanlarından Ruben Dias ise finalde favori diye bir kavram olmadığını, "İnsanlar bizim favori olduğumuzu düşünüyor ama finallerin favorisi olmaz. Kolay olmayacağını biliyoruz." ifadelerini kullanarak açıkladı.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page